0751 189 151 contact@mater.ro

PENTRU COPII, ADOLESCENȚI ȘI ADULȚI

Consiliere
Consiliere psihologică pentru copii şi adolescenţi

Prin consiliere psihologică se acordă asistenţă prin metode şi mijloace specifice vârstei. Acet tip de intervenţie psihologică se recomandă copiilor şi adolescenţilor care:

  • Au dificultăţi de adaptare şcolară (probleme de relaţionare cu ceilalţi, randament şcolar scăzut, absenteism, etc.)
  • Se confruntă cu diferite stări negative (stres, instabilitate emoţională, tristeţe, iritabilitate, irascibilitate, teamă, sentimente de vinovăţie, anxietate,etc.)
  • Întâmpină dificultăţi precum: divorţul părinţilor, decesul unei persoane semnificative, probleme de adaptare la un nou mediu, etc.)
  • Adoptă comportamente de risc: agresivitate, consum de droguri, alcool, tutun.
  • Se află într-o perioadă a vieţii lor în care este nevoie să-şi clarificeopţiunea pentru o anumită şcoală sau profesie.
  • Doresc să evolueze pe plan personal: să aibă mai multă încredere în propria persoană, să-şi conştientizeze propriile calităţi şi resurse, să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi.

Prin consiliere, copilul/adolescentul va fi ajutat şi stimulat pentru a-şi atinge obiectivele. Alături de copiii lor, în vederea stabilirii obiectivelor, vor participa părinţii şi consilierul.

Test de sarcină gratuit

Testele de sarcină detectează hormonul specific sarcinii, gonadotropina corionică umană (HCG), care este prezent în urină.  Puteţi achiziţiona un test de sarcină de la sediul Fundaţiei Mater şi veţi primi informaţiile necesare privind efectuarea testului şi interpretarea rezultatelor.

Consiliere confidenţială în criza unei sarcini nedorite

O sarcină neplanificată poate determina numeroase schimbări atât la nivel fizic cât şi la nivel psiho-emoţional, unde provoacă, de cele mai multe ori, un dezechilibru major.

Aflându-se într-o situaţie vulnerabilă, femeia care trece printr-o criză de sarcină, poate fi uşor constrânsă sau influenţată, precum: presiunea psihologică, presiunea determinată de problemele material-financiare, presiunea exercitată de către aparţinătorii acesteia (partener, părinţi, etc). Toate acestea urgentează luarea unei hotărâri.

Consilierea ei, de către un specialist, îi va oferi informaţiile corecte cu privire la concepţie, dezvoltare intrauterină, avort (metodele de efectuare ale avortului, consecinţele acestuia), precum şi sprijin pentru recuperarea fizică şi emoţională.

Consilierea persoanelor cu sindrom postavort

Femeile care au avut experienţa unui avort trec printr-un ansamblu de reacţii comportamentale şi emoţionale specifice sindromului postavort. Manifestarea acestor reacţii poate avea loc oricând, imediat sau la ani de zile după efectuarea avortului.

Majoritatea femeilor, în urma unui avort, trăiesc un sentiment de uşurare având convingerea că problema s-a rezolvat, după un timp însă, apar sentimente puternice legate de experienţa avortului, sentimente ce se pot prelungi în timp, uneori toată viaţa.

Prin consilierea postavort vei avea posibilitatea să  identifici aspectele din viaţa ta, în care ai nevoie de sprijin psiho-emoţional, moral sau spiritual.

Consilierea depresiei postpartum

Depresia postpartum (depresia postnatală) este o condiţie medicală severă ce poate apare în primele luni după naştere. Aceasta afecţiune este foarte frecventă, implicând  1 din 8 femei în timpul primelor luni după naştere.

Se consideră că răspunzătoare pentru depresia postpartum sunt modificările hormonale bruşte care apar după naştere. Aceste schimbări la nivel hormonal pot determina depresie postpartum atunci când sunt asociate cu alţi factori de risc precum: depresie anterioară (inclusiv tulburarea bipolară), absenţa sprijinului din partea partenerului, prietenilor şi a familiei sau un stres excesiv, etc.

Intervenţia specializată  precoce în depresia postpartum este importantă nu doar pentru mamă ci şi pentru copil şi restul familiei. Cu cât intervenţia este mai precoce, revenirea este mai rapidă iar depresia va afecta mai puţin bebeluşul. Consultarea medicului pentru acest tip de simptome duce la alegerea unui tratament potrivit. Consilierea şi terapia suportivă sunt considerate tratament de prima linie pentru depresia postpartum, de la forma uşoară până la cea severă.

Fiecare femeie are risc de tristeţe postpartum în primele două săptămâni după naştere, datorită modificărilor homonale bruşte şi a solicitării determinate de ingrijirea nou-născutului, însă dacă pe termen lung,  prezinţi simptome precum : dispozitie depresivă – plâns facil, lipsă de speranţă, sentiment de gol interior, asociat sau nu cu anxietate severă,  absenţa plăcerii din toate sau aproape toate activităţile zilnice, modificări în apetit sau greutate, insomnie,  nelinişte,  oboseală extremă sau pierdere a energiei, sentimente de lipsă de valoare sau vinovăţie, fără o cauză aparentă,  dificultăţi în concentrarea atenţiei şi în luarea de decizii, gânduri despre moarte sau sinucidere, nu ezita să ne contactezi pentru a primi sprijinul de care ai nevoie.

Consiliere de cuplu

La nivel de cuplu, relaţiile sunt foarte complexe deoarece fiecare dintre cei doi parteneri aduce cu sine propriile experienţe, sentimente şi aşteptări. Astfel relaţia de cuplu poate fi o sursă de dezamăgire profundă şi durere dar şi o platformă pentru dezvoltare personală, vindecare emoţională şi împlinire. Cele mai frecvente probleme care cauzează tensiuni în relaţia de cuplu sunt aptitudinile proaste de comunicare, incompatibilitatea sau diverse afecţiuni şi tulburări psihologice, precum alcoolismul, violenţa domestică, depresia, anxietatea, schizofrenia, etc.

Prin consiliere se intervine asupra problemelor şi conflictelor pe care cuplurile nu le pot gestiona eficient pe cont propriu. Pentru a obţine rezultate bune, este necesar ca ambii parteneri sa participe la şedinţele de consiliere.

În situaţia în care te confrunţi cu oricare din aceste probleme sau pur şi simplu crezi că relaţia ta ar avea de câştigat în urma consilierii, contacteaza-ne cu încredere.

Consiliere de familie

Consilierea de familie este o intervenţie specializată care implică prezenţa mai multor persoane, membrii ai familiei, la şedinţele de consiliere şi are ca scop rezolvarea conflictelor şi îmbunătăţirea interacţiunii. Acest model are la bază premisa că  familia funcţionează ca un sistem şi în situaţia în care un rol in familie se shimbă, toate celelalte sunt afectate şi prin urmare trebuie să-şi schimbe comportamentul pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii familiei pe care o compun şi a lor personal.

Această interrelaţionare modificată are efecte benefice pe termen lung, deoarece fiecare membru al familiei odată  ce a trecut printr-o schimbare pozitivă, continuă sa exercite permanent asupra celorlalţi influenţe sincronice sănătoase.

w

Consiliere

Pentru copii, adolescenți și adulți

grup de suport

Pentru persoanele diagnosticate cu cancer

Program educativ

Pentru școlari și liceeni

campanii

De conștientizare a populației și proiecte sociale