0751 189 151 contact@mater.ro

martie 17, 2021

Parabola Fluturelui

Într-o zi, într-un cocon a apărut o mică gaură. Un tânăr, care trecea din întâmplare prin preajmă, s-a oprit cîteva minute pentru a observa fluturele care se forţa să iasă prin această gaură mică. După multe încercări se părea că fluturele s-a resemnat şi gaura rămăsese la fel de mică. Părea că fluturele a făcut tot ce putea şi nu mai era în stare de nimic altceva. Atunci tânărul a decis să ajute fluturele: a îndepărtat învelişul coconului, din el ieşind un fluturaş ce avea trupul şi aripile foarte mici, nedezvoltate şi ude. Tânărul a continuat să-l privească însă nimic nu s-a mai întâmplat. De fapt, fluturele şi-a petrecut restul vieţii târându-se. Nu a fost capabil să-şi deschidă aripile şi să zboare niciodată … pentru că i s-a grăbit prea mult ieşirea la lumină. Ceea ce tânărul, în curiozitatea sa nu a luat în calcul, a fost rolul învelişului protector şi lupta prin care fluturele trebuia să treacă: deschizătura aceea mică era modul lui Dumnezeu de a face fluturele să lupte, pentru ca fluidul din trupul lui să pătrundă în aripi şi să le pregăteasca pentru zbor.

Dar ce legatura are povestea unui fluture cu toate framantarile, intrebarile, gandurile vietii?

Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie în viaţă. Dacă ni s-ar permite să trăim viaţa fără a întîlni dificultăţi, am fi limitaţi.  Nu am putea zbura niciodată!

La fel este si cu furtuna hormonala ce se abate asupra fiecarui adolescent. Omul poate dispune de sexualitatea sa oricând, chiar şi înainte de maturizarea sa bio-psiho-socială însă furtuna hormonală din adolescenţă nu înseamnă automat OK-ul pentru viaţa intimă. Ca să te poţi bucura pe deplin de întregul fiinţei tale este nevoie să ai răbdare ca timpul să te facă puternic… dar în ce priveşte sexualitatea, puterea nu se măsoară în cât de multe poţi să faci ci în cât de mult te poţi controla.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *