0751 189 151 contact@mater.ro

martie 17, 2021

O călătorie în pântec

Prima zi

Unii oameni cred că viața mea începe la naștere sau doar cu câteva luni înainte. Însă prima mea zi de viață a fost ziua concepției, când eram mai mică decât o granulă de sare si totuși aveam tot codul meu genetic. Personalitatea mea, culoarea părului și ochiilor, genul meu și toate trăsăturile mele unice erau déjà impregnate și își găseau loc în mine.

Săptămăna 2

Am făcut o călătorie lungă să ajung în uter unde m-am instalat confortabil pentru că vreau să cresc mare.

Săptămăna 3

Inimioara mea a început să bată. Chiar o poți auzi! Creierul, coloana vertebrală și sistemul meu nervos au început să se și formeze.

Săptămăna 6

Știu că nu arăt cine știe, dar la urma urmei am numai 6 săptămâni și jumătate. Gurița…buzele…limba și toate organele mele interne încep să se dezvolte. Inima mea mică bate într-un ritm perfect. Aș spune că este un început destul de bun pentru o micuță ca mine. Mă întreb, oare mama știe că sunt aici?

Săptămâna 8

Déjà am început să mă mișc, am toate organele și sunt cât mărimea degetului tău mare.

Săptămâna 12

Acum am déjà 12 săptămâni…am nevoie de oxigen și de mâncare ca orice om și deși sunt scufundată complet în lichid, primesc toate de la mămica mea. Dar exersez și eu respirația, inspir și expir lichidul care mă-nconjoară.

Săptămâna 18

Ce bine mă simt! Trăiesc de numai 18 săptămâni și déjà este mare înghesuială aici. Dar sunt așa de emoționată! Cred că am să încep să exersez plânsul, pentru a face o impresie bună când am să îmi fac apariția pe lume.  (La 18 săptămâni, copilul are dezvoltate corzile vocale și face mișcările specifice plânsului. Cu toate acestea, nu se aude nici un sunet datorită absenței aerului)

Săptămâna 25

Mămico, te aud când vorbești, cum respiri și cum îți bate inima. Când îmi vorbești mă simt așa de iubită.

Săptămâna 28

Ce bine seamăn cu un bebeluș dezvoltat, dar încă sunt mică față de cum voi fi când mă voi naște. Ochii mei mari și albaștrii s-au format déjà și abia aștept să îi pot deschide.Toate sistemele corpului meu s-au dezvoltat într-un mod miraculos.

Săptămâna 38-40

Cât de bine va fi în brațele mamei. Mă va iubi așa de mult. Am să fac tot posibilul ca mama și tata să fie mândri de mine. Sunt atât de emoționată! Nu va mai dura mult și mă voi întâlni cu ei.

Mulțumim tuturor mamelor care au ales viața.

Bibliografie:
Fundația New Life(2000). Realitățile vieții

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *