0751 189 151 contact@mater.ro

martie 23, 2021

Dieta mentală – găsirea fericirii și a păcii mentale

Intreaga lume este constienta de  importanta alimnetelor, fizic devi lucrul pe care il mananci;  intregul tau corp este compus din mancarea care a i mancat o in trecut.

Ceea ce mananci, va fi in fluxul tau sanguin. Fluxul sanguin construieste tesuturile care compun corpul tau.

Asa cum sunt gandurile tale, asa e viata ta.

Tot ce exista in viata ta astazi, starea corpului tau, daca esti sanatos sau bolnav, daca esti prosper sau sarac, fie ca esti fericit sau nu, toate acestea sunt conditionate de gandurile si sentimentele pe care le ai intretinut in trecut.

Conditiile vietii tale maine, saptamana viitoare si anul viitor, vor fi conditionate de gandurile si sentimentle tale, pe care tu alegi sa le detii.

Gandul este adevarata forta cauzala nu exista alta.  Nu poti schimba mintea ta, fara ca mediul tau sa se schimbe asemenea. Acesta este chia vietii.

Conditiile vietii trebuie sa se schimbe de asemenea, corpul tau, munca ta, alte activitati, casa ta intreaga viata.

Gandurile noastre sunt din noi,  trebuie sa te antrenezi ca sa ai control asupra vietii tale. Selecteaza genul de ganduri care le vei gandi.

Daca vrei sa iti faci viata fericita sis a merite – trebuie sa te antrenezi in controlul gandurilor.  Este  dificil, dar nu imposibil.  Este cel mai interesant experiment pe care poti s ail faci.

Controlul gandurilor este interesant, dar poti vedea rezultate imediate. Formeaza un nou obicei de gandire = nu gandi negativ.

Rup Faningam este un personaj care jura solemn ca nu va mai bea si apoi accepta o bautura de la primul vecin si apoi spune “Nu o voi socoti pe aceasta…”

Daca se intampla sa cazi, poti sa te ridici sis a o ieie de la capat.

Gandirea negative-orice gand de esec, dezamagire, ciuda, condamnare de sine, orice fel de gandire pesimista, care nu este pozitiva.

Chiar daca creierul incearca sa te insele, inima ta iti va sopti adevarul.

NU INSISTA ASUPRA LUCRURILOR NEGATIVE – anumite ganduri, tu alegi sa le intretii, sa insisti asupra lor. Unele ganduri pot veni la diversi oameni, stiri, vesti, dezbateri. Aceste lucruri nu conteaza atata vreme cat tu nu le intreti.

Cand gandul se prezinta respingel. Cum? Gandeste te  la altceva.

Exemplu: unui barbat care sta langa un foc de tabara, din gramada de foci ese o scanteie exact pe maneca lui. Daca scutura aceea scanteie, fara sa se gandesca = nu se intampla nimic, dar daca lasa aceea scanteie sa se odihneasca pe maneca lui, raul este deja facut. Acesta este un lucru negativ.

Nu accepta gandurile negative, nu lasa sa te afecteze. Poti spune “Nici unul dintre aceste lucruri nu ma misca si totul va fi bine!”

Exemplu: iei pranzul cu un prieten si iti povesteste ceva negativ. Lasa l sa vorbesca, dar nu accept ace spune.

Exemplu: ajungi acasa, esti intampinat cu multe afirmatii negative, nu tine o predica, nu o accepta.

Exemplu: ai luat parte la un conflict, in loc sa reactionezi cu mila si indignare=  fa ce poti sa gandesti pozitiv.

CUM SA FAC LUMEA MAI BUNA

Fiecare are potential si posibilitatea sa faca in modul lui particular, lumea mai buna. Fiecare contribuie in felul lui: munca de autocunoastere, intelegere.

Eu sunt mic, neinsemnat, cu resursele mele ce as putea sa fac?

Oamneii se uita la talentul lor si unii spun: eu sunt mic, nu am resurse, talent altii pot spune am multe resuse – aici apare prima gresala.

!!Cum am ajuns noi sa ne simtim mai putin valorisidacat suntem?

Este de datoria nostra sa ne crestem vocatia, sa avem mai mult impact si influenta asupra lumii noastre din jur!!

Exemplu: intomeste o foaie cu prezentul si ce vrei sa faci.

Care lucru din viata ideala poti sa transformi in present; se creaza o legatura intre viata ideala si present. Poti sa faci asta? POTI SA INDRAZNESTI  MAI MULT.

Scrie cum se desfasoara o zi normal de joi = daca ai avea bani, ce ai putea sa faci? Sala, lectura…Pasul I,  pasul II 1 minut. In fiecare zi 5 minute, din ce iti face placer sa faci. In timp ajungi sa faci ce iti place sa faci. Ex. Mergi la un curs, cunosti oameni noi.

Esti fericit? Ai facut alti oamnei fericiti? Daca da poti sa intri in rai?

Fii fericit si fa si pe altii!!!

Preot Constantin Necula

Cum pot sa ajut un parinte alcoolic. E clar ca atunci cand pleaca la o nunta, va asteptati sa vina beat…. Pregateste I patul, nu discursul…

Construiti relatia sa poata sa spuna motivul pentru care bea.

Preotul Necula spunea ca nu exista alcoolic care sa bea de fericire; nici macar alcoolicul din “Micul print” “Beau, beau…De ce bei? De rusine ca beau…”

Marturie “Boala din pahar”

Ün om cu o functie importanta (Preot) alcoolic l a facut sa piarda tot= familia, meseria, prietenii. Daca nu era sotia lui si nu dadea dovada de putere, poate inca se gasea in acesta dependent.

Alcoolul l a adus pe marginea prapastiei; a inceput sa bea tot mai mult;  si a piedut simtul masurii, apoi familia si meseria. Probabil si ar fi pierdut si viata daca nu se trezea la timp.

Astazi este alcoolic abstinent.

A inceput ca o poveste frumoasa, nu a baut pana la 23 de ani. A inceput cu bauturi fine cu colegii de la service, incet, incet. Am ajuns sa beau in fiecare zi.

Unii si au dat seama ca am problema cu alcoolul si s au ferit sa imi spuna din cauza meseriei, din respect.

In ultimii ani de consum, nu exista zi sa nu ma urc la volan treaz. Acum mi se pare o nebunie.

Nu va era frica? Nu pentru ca alcoolul te face inconstient . Te transforma!

Multi ma cunosteau si eram iertat!

La a agonia barbatului care nu consumase  alcool pana la 23 ani, asista neputincioasa sotia, iar martori tacuti erau copiii.

Imi asumasem rusinea, era si a mea si a familiei.

Din cauza statului social, lucrurile acestea nu trebuia sa se afle. Foarte multi fac asta. Alcoolismul ataca nu numai oamenii din marginea societatii.

NOI TREBUIE SA FIM MODELE PENTRU CEILALTI.

Eu ca alcoolic eram fericit, dar sotia mea a trait o drama, fara nici o vina. Eu consumam alcool, ea suferea.

Copiii mei incercau sa faca totul cat mai bine. Sa invete cat mai bine, sa nu creeze  probleme. Sotia cand venea acasa, intreba nu ce fac copiii ci “tatal tau a bait?’

Au inceput sa apara problem de sanatate, am fost internat in repetate randuri la spital. Slabisem mult.  Sotia care isi proteja copiii a plecat de acasa.

In casa era ca un film de groaza. Pierdusem: prieteni, familie, loc de munca.

Desi plecata de acasa, sotia a hotarat sa si interneze sotul intr un centru de dezalcoolizare. De aici a inceput vindecarea.  A urmat un drum lung, dar care  l a ajutat sa si recapete familia, meseria, omul care nu are nevoie de alcool.

Äm invatat sa mi cunosc limitele, sa nu mai fiu mandru, sa am o relatie corecta cu oamenii.

Nu mai vreau sa traiesc in trecut, si nici in viitor. Vreau sa traiesc in present. Vreau o relatie corecta cu oamenii.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *