0751 189 151 contact@mater.ro

martie 17, 2021

100% protejat?

Cu siguranță ai auzit adeseori spunându-se: „În adâncul inimii tale vei ști ce e mai bine pentru tine și vei lua decizia corectă. Fă ce-ți spune inima!” Cum se poate ca  inima să știe ce e mai bine? Cum știu ce îmi spune inima? Unde este această inimă? Ce este inima?

Conform dicționarului, inima este definită ca un organ musculos al aparatului circulator care asigură circulația sângelui în întregul organism. Însă aceasta descrie inima fizică.

Inima este mult mai mult decât atât. Inima noastră este ca și conștiința. Inima este unul dintre lucrurile care ne deosebesc de celelalte viețuitoare. O pisică nu se simte vinovată atunci când omoară un șoricel pentru că o pisică nu are conștiință, sau o “inimă” un centru mental și emoțional care să o ghideze.

Inima ta este o parte reală din tine doar că nu o poți vedea. Este ca și dragostea. Este ca un burete ce absoarbe fiecare experiență, fiecare gând și tot ce trăim.

Gândește-te la experiențele pe care le-ai avut – cele bune care te-au încântat sau cele rele care te-au rănit. Gândește-te la fiecare emoție pe care ai trăit-o și fiecare vis pe care l-ai avut.  Toate aceste lucruri au fost absorbite în ființa ta lăuntrică, precum un burete absoarbe apa. Și toate aceste lucruri acumulate te ajută în deciziile pe care le faci, determină ceea ce îți dorești și direcția în care te îndrepți.

Inima este partea cea mai adâncă a ta. Este esența a ceea ce ești. Ești tu!

Totul în viață, fiecare gând pe care îl avem și fiecare emoție pe care o trăim izvorăște din adâncul ființei noastre, din inima noastră.  De aceea e foarte important să ne protejăm inima.

Metodele de protecție precum prezervativul, anticoncepționalele etc reduc riscul consecințelor fizice precum sarcina, bolile cu transmitere sexuală, dar inima ta…este ea protejată? Ca să fii protejat(ă) trebuie să iei în considerare nu doar protecția fizică, dar și cea emoțională, mentală,relațională. Toate fac parte din tine și te definesc!

Ești tu protejat(ă)?

Păzește-ti inima mai mult decât orice căci din ea ies izvoarele vieții!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *